*Dankbaar voor iemand die tijdens een wandeling haar pure zelf laat zien*

Een twintiger: een krachtige verschijning, hooggeschoold met een uitdagende stage die de maatschappij toejuicht, sportief en een grote sociale kring.
 Anderzijds bewust van haar gevoeligheid, kritische blik, verantwoordelijkheid en onzekere kant. Een tal aan kwaliteiten, maar door diverse gedachten, oordelen en gevoelens die haar non stop bezig houden blokkeert zij.

Deze topper vertelde mij hoe zij afgelopen 4 weken haar stage heeft beleefd. Uit haar verhaal maakte ik op dat zij de jas van volwaardig medewerker heeft aangetrokken. Door haar intelligentie en verantwoordelijkheidsgevoel gaat er van alles uitstekend. Deze jas past haar zo goed, waardoor het bedrijf er vol vertrouwen in mee gaat en haar amper tot geen “stage” begeleiding geeft. Haar keerpunt: er komen 2 acties aan het daglicht die door haar en de organisatie als fout bestempeld worden. Haar doel om mensen/het bedrijf te ontlasten lijkt verder dan ooit. Deze “fouten” schreeuwen om haar aandacht en laten haar geen moment met rust.

Het proces wat zij omschrijft doet mij denken aan het volgende. Zij is vol vertrouwen en enthousiasme de trechterglijbaan van het Tiki Bad in gesprongen. Vele rondjes glijden die eerst lachend beleefd worden en onverwachts veranderen in onzekerheid, angst en verdriet. Rondjes waar je zo snel mogelijk mee wil stoppen, maar die zij voor haar gevoel “verplicht” moet blijven doen. In gedachte en in het vooruitzicht is er maar één uitweg: keihard vallen.

Haar gedachten, oordelen en vallende tranen zijn voor mij een herkenbare weg. Haar struggles kon ik zien en voelen. Het vertrouwen wat van het ene op het andere moment compleet verdwenen is en alle alarmbellen laat rinkelen.
Door naast haar te lopen, een oordeelvrij luisterend oor te zijn en alles wat er op dat moment komt met liefde te omarmen wil ik een moment creëren waar: veiligheid, vertrouwen en vrijheid is. Basisbehoeften die lange tijd in mijn leven niet werden vervult en die ik stap voor stap zelf ben gaan leren vervullen. Hierdoor is ruimte ontstaan om mijzelf te zijn met als gevolg: innerlijke rust.
  Een gevoel waardoor ik de knop van overleven omzet naar leven!
 
Wat deze topper schrijft over mij:
 Begripvol
 Relativeringsvermogen
 Tools kunnen bieden om haar blokkade te doorbreken en voorkomen

Behoefte aan een wandeling? Ik verwelkom je graag!