Spirituele reis 
Een spirituele reis heeft mij in beweging gebracht. Het heeft op een onverklaarbare manier mijn aandacht getrokken en heeft mij dichter bij de authentieke Teja gebracht.
 Op mijn pad kom ik steeds meer spirituele ervaringen en mensen tegen. In deze omgeving merk ik op dat ik mij veilig en begrepen voel. Gesprekken verlopen soepel en in flow. Ik kan mijzelf zijn en deel sneller emoties en persoonlijke verhalen. Het is een oordeelvrije omgeving waar een bepaalde rust heerst en dit voelt goed. 

Wat voor mij blijkt te werken is: gedachten en gevoelens analyseren en reflecteren op mijn beweegredenen. Op deze manier is mijn bewustwording gegroeid. Ik ben er daardoor achter gekomen wat op negatief vlak de overhand nam: mijn strenge ego. Dit ego is er om mij voor oude pijn te beschermen, maar zorgde voornamelijk voor zelfkritiek en angsten. Door dit bewustwordingsproces zie ik in dat ik in mijn voorgaande jaren voornamelijk keuzes maakte gebaseerd op angst.
"Ik ging naar school, omdat dit zogenaamd nodig was om iets "waard" te zijn. Als ik dit niet zou doen dan zou ik niets kunnen bereiken binnen deze maatschappij.
Er lag een druk op sporten omdat ik bang was om ongezond, lui te zijn en dik te worden.
Ik cijferde mijzelf in vriendschappen-sociale omgevingen weg, omdat ik anders bang was anderen te kwetsen - belasten en in eenzaamheid te leven.
Ik bleef ongelukkig werken, omdat ik dacht dat ik anders niet meer zelfstandig kon leven-rondkomen.
Mijn heftige verdriet en boosheid kwam er thuis uit, omdat ik overvallen werd door emoties en ik mijzelf wilde beschermen tegen de oordelen van de buitenwereld.

En zo kan ik nog wel even doorgaan..

Ik probeerde te voldoen aan verwachtingen uit diverse hoeken om op die manier de veiligheid te creëren waar ik zo naar verlangde. Met een streng ego aan de leiding was ik geprogrammeerd met een tal aan (voor)oordelen. Dit ego wordt gevoed door de focus vanuit deze maatschappij zoals: diploma's behalen, carrière maken, hoge controle o.b.v. wetten en regels, in hokjes en stempels denken, zogenaamde zekerheid creëren en hoge verwachtingen. 
Dit schuurt met hoe ik het nu zie en voel waardoor ik mij regelmatig anders voel dan de omgeving waarin ik leef. Het grote verschil triggert daardoor machteloosheid, eenzaamheid en onzekerheid en dan is spiritualiteit een denkwijze - overtuiging die mij op dit moment veiligheid, rust en hoop geeft.


Door spirituele ervaringen heb ik geleerd om diverse emoties te omarmen. Juist in de emoties waar wij als mens zo snel mogelijk van weg willen zit een bron aan vrijheid. Uit elke ervaring haal ik weer nieuwe inzichten om verder te ontwikkelen. Ik voel mij prettig bij het accepteren van wat is, dankbaar te zijn, keuzes te maken,  een positievere mindset trainen, het leven en mijzelf ontdekken. Vanuit de liefdevolle en nieuwsgierige ik weer durven leven. In vrijheid mogen ervaren hoe ik wil leven. Acceptatie van iets wat langdurig is of juist kortstondig. Beleven dat het genieten is om tijd met mijzelf door te brengen en daarnaast ook sociaal te zijn. Vertrouwen op dat de kracht in mij zit. Durven loslaten en afscheid nemen, indien nodig. Luisteren naar de signalen van het lichaam. Geloven dat het leven vol liefde zit en dat ik in elke situatie mijn verantwoordelijkheid kan pakken en een keuze kan maken in wat ik belangrijk vind. Dat wij mensen los van wat wij doen of behalen helemaal oké zijn! 

Door een eigen veiligheid te hebben gecreëerd durft mijn blik en lijf zich steeds meer te openen. Hierdoor ervaar ik dat het fijne leven op mij af komt i.p.v. dat ik ervoor moet strijden. Dit geeft een heerlijke bron van rust en vrijheid. 

Ervaringen waardoor ik mijzelf en patronen ben gaan leren (her)kennen: 
Ayahuasca
Mindfullness cursus
Leven op het ritme van de maan (maanrituelen, online cursus en drumsessie Ibiza)
Ecstatic Dance Intensive weekend
Alternatieve behandelingen: kinesiologie, chakra massage, ademtherapeut en  klankschaalsessie
Diverse yogalessen
Stembevrijding/authentiek zingen

Daarnaast heb ik veel inspiratie gehaald uit diverse online trainingen, podcasts en boeken.

Behoefte om dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen-ervaringen? Ik kom graag met jou in contact en sta open voor jouw verhaal - nieuwsgierigheid.