11 november 

11-11-2017 de dag waarop ik tijdens mijn sabbatical in Spanje weer begon met schrijven. Vandaag denk ik aan dit moment en lees ik mijn geschreven taal terug. 
Ik word mij bewust dat nu 3 jaar later Sint Maarten er voor ons allemaal heel anders uit ziet! Ik sta net bij de kassa met 2 zakken snoep en krijg de vraag: ga je dat allemaal zelf op eten? Normaliter ja zeker!!! Alleen nu koop ik het voor de lieve stralende kinderen met prachtige stemgeluiden en lichtjes. Het bewustwordingsmoment komt binnen...Shit, vandaag 11-11 is anders!! Toch gaat het snoep mee naar huis. Voor diegene die misschien wel komt en puur voor het in stand houden van mijn feestgevoel. Ik hoop dat iedereen een passende manier vindt om zijn/haar lichtje en stem alsnog te laten stralen op deze bijzondere dag!

Mijn schrijfsel van 11-11-2017 vanuit Calpe :
“ De dag van het ophalen van snoepjes. Ik was altijd zo blij als een kind, want wat is dat een feest: een lichtje, een vrolijk lampionnetje een liedje en dan als beloning een snoepje! Wat kan hier nou aan tippen? Van de donkere maanden in Nederland heb ik nu afstand gedaan door te overwinteren in Spanje. Dit is de 11e dag alweer dat ik in de maand november zon zie/voel. Vanuit ons koude kikkerlandje is dit niet in te beelden. Voor mij is het, hoe bizar ook, alweer gewoon. Hoe snel is luxe alweer een gewenning en loop je tegen dezelfde dingen aan: jezelf en keuzes maken.  Ik kan en mag in ieder geval eens ervaren hoe het is om de koude, donkere maar ook gezellige feestmaanden in Nederland te missen. Ik had nooit gedacht dat ik deze stap zou durven zetten. Misschien was ik niet bewust van wat deze periode voor mij betekend. Dat is maar goed ook anders had ik mij laten weerhouden. Het is goed om sommige tijden anders te beleven en rituelen te doorbreken. Dit maakt mij en mijn omgeving automatisch ook bewust van de luxe die we hebben. Daarnaast biedt het mogelijkheden voor nieuwe ervaringen/gevoelens. Als kind was het vanaf vandaag een periode vol leuke, gezellige en spannende dagen. 11-11, sinterklaas, de verjaardag van mijn broer, kerst, oud en nieuw en mama’s verjaardag. Voor dit jaar staat vast dat het allemaal anders beleefd gaat worden. Zowel voor mij als voor mijn gezin. Ik ben benieuwd en laat mij verrassen hoe dit zal zijn. Ik hoop het met mijn kindse enthousiasme en energie te beleven en wie weet over te brengen naar mijn naasten. Om daar een begin mee te maken en het wat aan te wakkeren zal ik deze dag vieren met een liedje een lichtje en een snoepje! “

Hoe ervaar jij of jouw kind deze verandering? 
Heb je een andere leuke belevenis bedacht?

Ik hoor graag van je via onderstaand contactformulier!

Laat jouw reactie achter:

Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.